این روستا در ٨ کیلومتری جنوب خاور نمین واقع شده است.
ننه کران از شمال به مراتع و جنگل فندقلو و حیران، از سمت جنوب به روستای «پته خور» منتهی میشود و از سمت شرق به جنگل فندقلو و از غرب به روستای «دگرماندرق» مشرف میشود.
اولین مدرسه روستا در سال ١٣١٧ خورشیدی توسط، کدخدا و اهالی روستا بنا شد که محل تحصیل بسیاری از دانش آموزان از روستاهای همجوار بود.
در گذشته در روستا مدارس راهنمایی و دبیرستان وجود داشته که در حال حاضر به دلیل کم بودن جمعیت و مهاجرت اهالی روستا، تنها مدارس ابتدایی آن فعال است.
اکثر جوانان این روستا تحصیلکرده هستند و از افتخارات این روستا میتوان فقیه بزرگی همچون آقای موسوی ننه کرانی را نام برد.
آثار تاریخی روستا
بقعه پیرلنگ در شمال غربی روستای ننه کران بر بالای تپه ای سرسبز واقع شده است. مردم به این بقعه اعتقاد زیادی دارند. بنای قبلی آن کاهگلی بوده که بعد از انقلاب اسلامی، توسط اهالی ننه کران بازسازی شده است.
اهالی روستا شبهای جمعه بر سر این مزار شمع روشن میکنند. به طوری که میگویند پیر لنگ با «شیخ بدرالدین» در نمین و «بابا روشن» در خشه حیران هم عصر بوده است.
حمام تاریخی (صفویه) روستا
روستا دارای یک حمام تاریخی نیز است این حمام یکی از بناهای تاریخی منطقه ویلکیج شمالی است و تاریخچه آن به اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجاریه میرسد. متأسفانه به دلیل نبود توجه و رسیدگی نکردن به بنا، همچون حمامهای تاریخی دیگر شهرستان نمین این حمام در حال تخریب است و نگرانی اهالی روستا را در بر داشته است.دیوارهای اطراف ساختمان کاهگلی است و ساختمان حمام در اثر گذر زمان كمی پایینتر از سطح زمین قرار گرفته است. همچنین بنای مذكور دارای دودکش آجری است.
تپه های باستانی روستا
تپه باستانی واقع در روستای ننه کران گویای تاریخ و قدمت این منطقه است.
تپه باستانی ننهكران كه در تاریخ 1381/11/12 به شماره ٧٣٩٦ به ثبت ملی رسیده است، مربوط به «هزاره اول قبل از میلاد» است.
تپه پیر لنگ نیز در این روستا واقع است و قدمت آن به «هزاره دوم قبل از میلاد» می رسد.
قدمت تپه باستانی ملی یئری هم که در فاصله 500 متری شرق روستای كلهسر قرار دارد به هزاره اول قبل از میلاد و اوایل دوره اسلامی باز می گردد.
روستا دارای یک مسجد جامع است که به نقل از ریش سفیدان روستا ، بانی خیر بنای آن مرحوم آیت الله «سید احمد موسوی نجفی اردبیلی» بوده است.
شهدای روستا
این روستا شهدای زیادی برای حفظ امنیت میهن اسلامی تقدیم کشورمان کرده است. شهیدان والا مقامی چون «توکل موسی زاده ننه کران»،« اورنگ نورزاده ننه کران»، «فریبرز نورالهی ننه کران»، «بهمن محمدزاده ننه کران»، «یوسف آهنگری ننه کران»، «فاضل یزدانپور ننه کران» ، «نادر ابراهیم زاده ننه کران»، «میرکاظم کاظمی» را میتوان از شهدای این روستا برشمرد.
مشکلات روستا
به گفته دهیار روستای ننه کران در این روستا بالغ بر ۲۴۳ خانوار زندگی میکنند و جمعیت آن ۸۹۸ نفر است که ۴۶۱ نفر آن مرد و ۴۳۷ نفر آن زن هستند.۶۲۰ نفر از تعداد کل جمعیت این روستا با سواد هستند. البته این روستا به داشتن افراد با سواد و تحصیلکرده در منطقه شهرت داد و بخش اعظم از روستاییان کارمند ادارات دولتی هستند.
امکانات روستا
«محسن ابراهیم زاده» در خصوص امکانات روستا گفت: برق، لوله کشی آب، پست و تلفن، گاز، مدرسه، ٤۰ باب مغازه، درمانگاه، خانه بهداشت، حمام، مسجد، شرکت تعاونی روستایی، فروشگاه تعاونی، آسیاب، دهیاری، شورای اسلامی، پایگاه مقاومت بسیج، پاسگاه و زمین ورزشی و راه آسفالت از امکانات موجود این روستاست. وی در خصوص مشکل اهالی این روستا اظهار کرد: طرح سد معیشتی روستای ننه کران مطالعه شده اما بی نتیجه مانده است.
ابراهیم زاده افزود: روستا جمعیت جوان قابل توجهی دارد اما نه زمینه اشتغالی در روستا وجود دارد و نه مکان تفریجی ورزشی برای پرکردن اوقاف فراغت.
دهیار روستای ننه کران ادامه داد: 4مدرسه ابتدایی در روستا وجود دارد که 3 باب آن در حال تخریب است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید